Leem stukadoor

Leem is een "damp-open", eco stuc-pleister op basis van natuurlijke materialen als klei, zand, (stro), kleurpigment. De (duitse) leem die wij gebruiken heeft nog andere toevoegingen zoals marmerpoeder, cellulose en zetmeel om de leemstuc sterk en veegvast te maken. 

Leemstuc heeft een vochtregulerende werking met de omgeving (=gevoel van comfort), blijft fris, de kleur en structuur van leemstuc straalt een 'natuurlijke rust' uit en geeft een licht geluiddempend effect.  
Leemstuc bevat geen bouwstoffen straling, is 100% natuurlijk en ziet er ook nog eens mooi uit. 

strak stucwerk en/of met een structuur

Bouwecologisch werkt standaard met leem Lesando uit Duitsland. De meest innovatieve leemstuc met veel mogelijkheden. Wij hebben daarnaast ook ruime ervaring met kleipleister ; American Clay  en leemstuc van Tierrafino .

Toepassing: Onze leemproducten zijn direct toe te passen op gipsplaat wanden, houtvezel-platen, multipor of blokkenbouw en bestaand stucwerk. De leemstuc kunnen we aanbrengen in meer dan 600 kleuren ,in verschillende structuren.

Voor verrassend effect kunnen we een toeslag in de mortel verwerken zoals ; stro, parelmoer, mica, marmer, houtsnippers etc.

 

De Leemstuc van bouwecologisch is mooi voor zowel een landelijk- als een modern interieur, passend in iedere woonstijl . Uitermate geschikt in de huidige luchtdichte nieuwbouw met standaardoplevering "behangklaar". 

Leemstuc is direct op kleur en te repareren! (We laten altijd een beetje leem achter)  Indien gewenst later overschilderbaar (met leemverf blijft het damp-open).

Heeft u vragen, neem dan gerust contact op :

stuur een email naar :

of neem overdag telefonisch contact op, bereikbaar op 

andere sites :
bouwecologisch
Rheden- Arnhem, Gelderland
logo2.png
leem-op-houtvezel