Isoleren met houtvezelplaat, = restproduct van houtzagerijen

 

Natuurlijke houtvezelisolatie bezit een combinatie van positieve eigenschappen, die vrijwel geen andere isolatieproducten, bijv. op basis van kunststof isolatie (EPS, XPS, PIR en PUR) en minerale wol (glaswol of steenwol), kunnen bieden.  Houtvezel is :

  • goede thermische (koude) isolatie en tegen warmte in de zomer.

  • verbetert het binnenklimaat (reguleert de vochtheidsgraad van het interieur) en zorgt voor een zeer behaaglijk binnenklimaat

  • geen koude straling van de muren in de winter waardoor extra reducering stookkosten.

  • enorme geluidsisolatie 

  • compensatie van (lichte) werking in de ondergrond

  • positieve beïnvloeding van het dauwpunt en condensvocht in de wand.

  • regulatie van de vochtigheidgraad van hout in de wand (belangrijk bij vakwerken/ houtskeletbouw.

  • direct geschikt voor leem- stucwerk, stucwerk op de houtvezel.

 

Deze unieke combinatie van eigenschappen maken houtvezelisolatieplaten uitermate geschikt voor de na-isolatie aan de binnenzijde van slechte of ongeïsoleerde buitengevels.

Houtvezelisolatie heeft ongeveer dezelfde ‘isolatiewaarde’ (thermisch) als glas/steenwol + geen koude straling in combinatie met leemstuc.

--

Oud huis en heeft u lichte vochtproblemen dan hebben we goede ervaringen met Multipor. Dit zijn minerale isolatieblokken die het vocht niet opnemen maar wel ademen. Uw leefruimte wordt veel behaaglijker en geen koude straling van de muur.   Ook op Multipor wordt leemstuc aangebracht.  

Multipor is extra luchtig cellenbeton, ultra licht, ademend, geen schimmel en vocht meer, geen dampremmende constructie nodig en brandwerend. 

met leemstuc

betonfloor

 

Betonfloor is een vergelijkbaar product als betoncire. Het materiaal vloeit meer waardoor je een mooie vlakke vloer krijgt. 

Betonfloor wordt aa­ngebracht met een sp­eciale spaan op een gladde ondergrond in 2 dunne lagen.  De spaanslag­en geeft de vloer zi­jn karakter ...geen egale gietvloer, maar iets bewerkt! 

Na 2 lagen floor+ wordt de vloer geschu­urd (met afzuiging) en dan een 2 compone­nten vloercoating.

Indien onvoldoende vl­ak of te ruw, dan wordt de vloer eerst geschikt maakt. Betonfloor kan ook over tegels.

muurverf

 

Amazona krijtverf is een damp-open  ecologisch, egaal matte krijtverf. Deze verf kan op alle ondergronden. In combinatie met amazona wax kunt u hout een oud karakter geven. 

 

Wolf Jordan Calcatex is een damp-open matte kalkverf. De verf wordt geleverd als poeder en wordt met water aangemaakt.  Kalkverf is geschikt voor op kalk- en gipspleisters (nieuw stucwerk). Niet op (oud) latex muurverf. Calcatex schildert als 'waterverf dit geeft nuances.  In vele 'aarde' kleurtinten te krijgen, geschikt voor wanden.

Leemverf is een damp-open kant en klaar verf met een goede hechting, 2 verflagen geeft het beste resultaat. Aanbrengen met blokkwast of roller. Leemverf geeft een mooie egaal matte en 'zachte' look en is geschikt voor wanden en plafonds. Zelfde kleuren palet als leemstuc.

Heeft u vragen, neem dan gerust contact op :

stuur een email naar :

of neem overdag telefonisch contact op, bereikbaar op 

andere sites :
bouwecologisch
Rheden- Arnhem, Gelderland
logo2019_edited_edited.jpg