top of page

Leem stukadoor

Leem is een "damp-open", eco stuc-pleister op basis van natuurlijke materialen als klei, zand, (stro), kleurpigment. De (duitse) leem die wij gebruiken heeft nog andere toevoegingen zoals marmerpoeder, cellulose en zetmeel om de leemstuc sterk en veegvast te maken. 

Leemstuc heeft een vochtregulerende werking met de omgeving (=gevoel van comfort), leemstuc straalt een 'natuurlijke rust' uit en geeft een licht geluiddempend effect.  
Leemstuc bevat geen bouwstoffen straling, is 100% natuurlijk en ziet er ook nog eens mooi uit. 

De leemstuc kunnen we aanbrengen in meer dan 600 kleuren ,in verschillende structuren.

strak stucwerk en/of met een structuur

leem-basis
leem-basis
press to zoom
leem-op-houtvezel
leem-op-houtvezel
press to zoom
arnhem1
arnhem1
press to zoom
leemstuc171
leemstuc171
press to zoom
20210916_145710
20210916_145710
press to zoom
beursweb-vierkant
beursweb-vierkant
press to zoom

Bouwecologisch werkt standaard met leem van "Lesando" uit Duitsland. Een innovatieve leemstuc met veel mogelijkheden.

Heeft u een oudere leemstuc van tierrafino, dan kunnen wij er een nieuwe en sterkere kleurfinish van Lesando overheen zetten.

capriccio-verarbeitung.jpg

Toepassing: Onze leemproducten zijn direct toe te passen op gipsplaat wanden, houtvezel-platen, multipor of blokkenbouw, bestaand stucwerk en oude leemstuc. Ook spachtelputz wanden kunnen we wegwerken. 

Voor verrassend effect kunnen we een toeslag in de mortel verwerken zoals ; stro, parelmoer, mica, marmer, houtsnippers etc. Of we brengen kleurnuances aan. 

 

 

De Leemstuc van bouwecologisch is mooi voor zowel een landelijk- als een modern interieur, passend in iedere woonstijl . Uitermate geschikt in de huidige luchtdichte nieuwbouw met standaardoplevering "behangklaar". Leemstuc is direct op kleur en te repareren! (We laten altijd een beetje leem achter)  

Indien gewenst later overschilderbaar (met leemverf blijft het damp-open).

 

kleur lesando.png

6 kleurenwaaiers

bottom of page