top of page

Leem stukadoor

Leem is een "damp-open", eco stuc-pleister op basis van natuurlijke materialen als klei, zand, (stro), kleurpigment. De (duitse) leem die wij gebruiken heeft nog andere toevoegingen zoals Italiaans marmerpoeder, cellulose en zetmeel om de leemstuc sterk en veegvast te maken. 

Leemstuc heeft een vochtregulerende werking met de omgeving (=gevoel van comfort), leemstuc straalt een 'natuurlijke rust' uit en geeft een licht geluiddempend effect.  
Leemstuc bevat geen bouwstoffen straling, is 100% natuurlijk en ziet er ook nog eens mooi uit. 

De leemstuc kunnen we aanbrengen in meer dan 600 kleuren ,in verschillende structuren.

leemstuc in nieuwbouw

strak stucwerk met of zonder een structuurtoeslag

Bouwecologisch werkt standaard met leem van "Lesando" uit Duitsland. Een innovatieve leemstuc met veel mogelijkheden.

Heeft u een oudere leemstuc van tierrafino, dan kunnen wij er een nieuwe en sterkere kleurfinish van Lesando overheen zetten.

leemfinish aanbrengen

Toepassing: Onze leemproducten zijn direct toe te passen op gipsplaat wanden, houtvezel-platen, multipor of blokkenbouw, bestaand stucwerk en oude leemstuc. Ook spachtelputz wanden kunnen we wegwerken. 

Voor verrassend effect kunnen we een toeslag in de mortel verwerken zoals ; stro, parelmoer, mica, marmer, houtsnippers etc. Of we brengen kleurnuances aan. 

 

 

6 kleurenwaaiers

kleur lesando.png

De Leemstuc van bouwecologisch is mooi voor zowel een landelijk- als een modern interieur, passend in iedere woonstijl . Uitermate geschikt in de huidige luchtdichte nieuwbouw met standaardoplevering "behangklaar". Leemstuc is direct op kleur en te repareren! (We laten altijd een beetje leem achter)  

Indien gewenst later overschilderbaar (met leemverf blijft het damp-open).

 

leemkleur met stro

Leem kleurfinish met toeslag stro en daarna geschuurd (glad)

bottom of page